Category Archives: Araknofobi

Araknofobi angst fobi for edderkopper

Hvad er araknofobi?

Araknofobi, angst fobi for edderkopper er en ret almindelig form for fobi!

Ret mange mennesker har en frygteligt angst for edderkopper!
Den fornemmelse af, noget der kryber på en; og at man ikke aner,hvorfra det kommer, kan bringe en voldsom følelse af angst op i selvgranvoksne mænd!

Araknofobi  også kaldet angst eller fobi overfor edderkopper er  altså ikke kun en angst, der følger børn og kvinder, tværtimod!

Araknofobi angst fobi for edderkopperAraknofobi  for edderkopper. Det karakteristiske er at reaktionen på edderkoppen er ude af  proportion med den fare som personen med araknofobi er udsat for. Det er en enkeltfobi, der må betegnes som irrationel, idet kun ganske få edderkopper er farlige for mennesker, og desuden er edderkopper kun yderst sjældent aggressive.

I Danmark er der ingen edderkopper der er farlige for mennesker, men
enkelte kan dog give et smertefuldt bid.
Der findes edderkopper, der er farlige for mennesker, men de lever langt fra Danmark.

Så det er en ret irrationel følelse at have Araknofobi, da edderkoppen reelt er bange for mennesker, især på grund af edderkoppens egen størrelse! Skulle edderkoppen finde på at angribe et menneske, er det kun i et ønske om at slippe væk!

Kilde: WikiPedia.

Det kan, for dem, der ikke har denne angst, være svært at forstå, hvad der kan virke skræmmende ved de små edderkopper, der findes i Danmark! Men det kan skyldes en eller anden form for skræmmende oplevelse i forbindelse med edderkopper, måske især på grund af edderkoppens mange ben!

Det er ret let at fjerne en sådan angst. Dette kan finde sted ved blandt andet hypnose og kognitiv terapi. Der findes mange andre behandlingsformer, blandt andet Kinesiologisk testning kombineret med Visualisering og samtale.

For eksempel kom en dame, der var rengøringsdame!!! til behandling for araknofobi, da det jo er et ret væsentligt problem at have angst for edderkopper, når man skal gøre rent, eksempelvis som denne dame, der gjorde rent på en skole! Omtalte dame havde en død edderkop til at ligge på køkkengulvet i sit hjem og turde ikke støvsuge den op, inden hun blev behandlet!

Efter behandlingen stod hun først med en lille bitte edderkop i et glas med låg over og var stadigvæk ved at besvime af angst! Men i løbet af ganske kort tid blev hun så afslappet, at hun stod, først med edderkoppen fra glasset kravlende på sin hånd!!! Og dernæst stod hun lige så stille og så på diverse edderkopper, der lavede spind på hendes hænder! Hun var ret fascineret af dette, og hun var ret spændt på at fortælle om det til sin mand!

Efter  behandling har mange -ikke alle! – stået med edderkopper i hænderne og studeret dem! De, der ikke i første omgang, havde lyst til at stå med edderkopper i hænderne, har siden fået meget lettere ved at omgås situationer, hvor der var edderkopper til stede uden at gå i panik bare ved synet!