Category Archives: Klaustrofobi

Keraunofobi – angst for torden og lyn

Mennesker, der har angst for tordenvejr- Keraunofobi, har ofte på et eller andet tidspunkt enten hørt om nogen, hvor de har været udsat for en ulykke i forbindelse med tordenvejr, eller de er selv blevet overrasket af vejret,mens de har været udenfor.

Det kan både være som barn eller voksen, at en person har fået et eller andet form for chock.

Keraunofobi er angsten for torden og lyn.Men selve angsten for tordenvejr, skyldes, som al angst, som regel altid en eller anden episode, der har forbindelse med tordenvejr, hvor angsten for tordenvejr derved er blevet “plantet” i hjernen som angst!

En kvinde, der kom i behandling, var i den grad angst for tordenvejr, at det var komplet umuligt for hende at finde ro. Og det var helt galt, hvis tordenvejret foregik om natten. Hvis der var tordenvejr om natten, fik denne kvinde ikke sovet overhovedet, og dette gjaldt også for hendes mand! Denne angst var helt ude af proportioner, da det, hvilket det ofte gør, gik ud over hele familien!

Ved behandlingen blev angsten, Keraunofobien, behandlet på flere forskellige måder, både ved visualisering af selve angsten, hvornår den var opstået, samt fjernelse af denne angst, der var blevet “plantet” i hjernen ret tidligt i tilværelsen.

Som et led i behandlingen blev der også behandlet for angsten for lukkede rum-Klaustrofobi, samt angst for mørke: Lygofobi – angst for mørke.

Indtil kvinden blev behandlet var det også¨et mareridt for både hende og familien, når de var på deres årlige campingture! I campingvognen var angsten/Keraunofobien endnu mere udtalt; så det var bestemt ikke en nydelse for nogen. Hver gang, der var optræk til tordenvejr, begyndte panikken at brede sig.

Men efter endt behandling kunne alle i familien slappe af!

Aerofobi = Fobi for at flyve

Aerofobi = Angst for at flyve kan skyldes flere forskellige former for fobier i stedet for kun een ting.

Lider man af flyskræk, har man ofte et stort behov for KONTROL samt samtidig Akrofobi (Højdeskræk) samt Klaustrofobi (angst for lukkede rum).

Derfor kan behandlingen være længerevarende og lettere kompliceret. Men det er ikke umuligt at behandle Aerofobi, tværtimod er der flere forskellige behandlingsformer. Nogle indebærer hypnose, andre kognitiv terapi andre igen udelukkende samtale og atter andre en kombination af flere forskellige behandlingsformer.

Een af disse behandlingsformer består af både samtale, Kinesiologisk testning samt visualisering af angsten og fjernelse af fobien inden for hvert enkelt område.

Det enkelte menneske kan have MANGE forskellige grunde til at have fobi for at flyve (Aerofobi).

Så det kræver en grundig samtale ved den første konsultation for at finde “ind” til kernen af problemet.

Ved den første konsultation spørges der grundigt ind til, hvad klienten selv finder er problemet.

Dernæst arbejder man sig lige så stille ind på emnerne. Det er vigtigt at finde ud, hvor den enkelte person har de største problemer.

Efter 3-5 behandlinger er det en meget lettet person, der nu kan tage ud at flyve sammen med familien til både nære og fjerne destinationer!