Melissofobi er angst for bier

Hvad er melissofobi?

Angst/Fobi (Melissofobi) overfor bier kan skyldes rigtig mange forskellige ting.

Man kan være blevet stukket af bier på et tidspunkt, hvor man derved har fundet ud af, at man er allergisk overfor bier. Det kan også være angsten for smerter ved et evt. stik.

Melissofobi er angsten for bierEn ung dame var så angst for bier, at det virkelig drejede sig om en fobi overfor disse.

Fobien var efterhånden så slem, at den unge dame aldrig kunne sidde uden for om sommeren og spise eller bare drikke en kop kaffe af bare angst for, at der skulle være bier til stede!

Angsten/fobien var efterhånden skyld i, at den unge dame ikke turde være i sit eget hjem, hvis der var kommet en bi eller hveps ind!!!

Hvad er bier egentlig?

Bier (latin: Apidae) er en familie af årevingede insekter. Familien omfatter blandt andet humlebier, honningbier, tømrerbier, jordbier, buksebier og andre arter.

Det viste sig, ved aldersregression, at den unge dame, der nu efterhånden var godt og vel 30 år, i 4-5 års alderen havde stukket sin ene hånd i en hæk, hvor der var en hvepserede!!!!

Man kan levende forestille sig, hvordan en sådan lille pige havde fået sig en kæmpe forskrækkelse ved en sådan oplevelse!

Efter blot en enkelt behandling (for ca 5-6 år siden) har der ikke været de store problemer og den unge dame kan sidde udenfor og spise om sommeren samtidig med, at hun ikke er ved at få “røde knopper”, hvis der skulle komme en enkelt bi/hveps ind i huset!

Den første behandling for Melissofobi burde nok have været gentaget, da der efter behandlingen sad en lille rest fobi i kroppen; men dette ville være yderst let at behandle.

Comments are closed.